MENU WESELNE

 

 

TRADYCYJNE PRZYWITANIE PAŃSTA MŁODYCH CHLEBEM I SOLĄ

TOAST SZAMPANEM NA POWITANIE PAŃSTWA MŁODYCH ORAZ WSZYSTKICH GOŚCI  

ZUPA:        TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM

                      KREM Z PIECZAREK Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

                      KREM Z BOROWIKÓW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

II DANIE: 2 RODZAJE MIĘS DO WYBORU / MEDALION Z INDYKA SAUTE Z PIECZARKAMI, BRYZOL WOŁOWY, KOTLET DE VOLAILLE,

                    BRYZOL CIELĘCY z PIECZARKAMI, SCHAB PIECZONY Z ŚLIWKĄ I MORELĄ ,ROLADA DROBIOWA Z MIĘSEM CIELĘCYM W SOSIE WŁASNYM                             LUB PIECZARKOWYM

DODATKI : ZIEMNIAKI ,FRYTKI, DUFINKI,

                     ZESTAW SURÓWEK / KAP. CZERWONA , KAP. BIAŁA, SELER, MARCHEWKA Z JABŁKIEM/

DESER:       LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI

ZIMNA PŁYTA:

                         3 RODZAJE WĘDLIN

                       PASZTET PIECZONY DROBIOWY

                       KIEŁBASA WIEJSKA

                        GALARETKI DROBIOWE

                        ŚLEDZIKI W OLEJU

2 SAŁATKI DO WYBORU / JARZYNOWA, Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z KUKURYDZĄ ,GRECKA Z SEREM TYPU FETA , MAKARONOWA Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI  I RUKOLĄ,   /

KOLACJA : /mięso do wyboru/ KOTLET SCHABOWY PO CYGAŃSKU,

                      PIECZEŃ WIEPRZOWA, PIECZONA NOGA Z KURCZAKA,

                      SZTUFADA WOŁOWA, ZRAZY WOŁOWE W SOSIE MYŚLIWSKIM

DODATKI DO KOLACJI: KLUSKI ŚLĄSKIE , DUFINKI, RYŻ CZOSNKOWY, BURACZKI NA ZIMNO „ĆWIKŁA”, OGÓREK KISZONY LUB KONSERWOWY,                                    SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

DANIA W NOCY:

                    BOUEFSTROGONOW lub VARIETTE DROBIOWE

                   BARSZCZ Z KROKIETEM lub BIGOS lub ŻUREK STAROPOLSKI Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

                   NAPOJE ZIMNE BEZ OGRANICZEŃ

                   NAPOJE CIEPŁE TYPU : KAWA , HERBATA – BEZ OGRANICZEŃ

                   OWOCE NA STOŁACH / banany , winogrona, kiwi,mandarynki jabłka i inne sezonowe/

Koszt przyjęcia weselnego na 1 osobę 170 zł , dzieci do lat 9 70 % ceny / osobę